Vermoeidheid

Tegenwoordig leven we in een wereld met een hoop stress, haast en dingen die dagelijks allemaal moeten. Het dag patroon van de meeste mensen bevat weinig rust. Als ze dan in “rust” zijn wordt social media tot uit den treure uitgeplozen omdat we van alles op de hoogte moeten zijn. Het blauwe scherm straalt tot in de late uurtjes en de nachtrust wordt verstoord. De slaap die dan meegepakt wordt is niet van hoge kwaliteit, wat ervoor zorgt dat we ’s ochtends moe uit bed stappen.

Door deze dwangmatige situaties hebben we geen tijd voor ons zelf of elkaar.

Helaas voor ons kent het lichaam dit soort situaties niet. Vanuit de oorsprong kennen we alleen maar kortdurende stress prikkels zoals: hitte, kou, droogte en kort aanwezig gevaar. Na deze

Een status waarbij al onze energie voor korte duur naar ons immuunsysteem gaat om dit gevaar de baas te zijn.

Als je kijkt naar tegenwoordig hebben we continu stress. We maken ons druk over soms onnodige dingen en worden continu blootgesteld aan de meest uiteenlopende nieuwsberichten. Daarbij moeten we 24 uur per dag alles bijhouden wat er in social media land gebeurt.

Tegelijkertijd besteden we geen aandacht aan gezonde echte voeding.

Veel mensen maken veelal gebruik van snelle menu’s die alleen dienen als vulling.

Door dit maanden of jarenlange patroon bouwen we een tekort op wat resulteert in allerlei klachten waaronder vermoeidheid.

Door de stressfactoren te minimaliseren en jezelf weer op de eerste plaats te zetten zorg je voor herstel van je lichaam en meer energie. Extra aandacht besteden aan je eigen gezondheid is van essentieel belang in een wereld vol negatieve factoren.

Wilt u weten hoe u dit aan kunt pakken of heeft u vragen?

Ik verwijs u graag naar het contactformulier waarin u terecht kunt met al uw vragen.