Over mij!

Mijn naam is Arnold Luitjes en ik ben het gezicht achter Fit van Nature. De naam is ontstaan uit het feit dat ik een liefhebber ben van fit zijn met behulp van de natuur. Het is voor mij allemaal begonnen nadat ik een aantal jaren geleden eigenlijk klaar was met het zoeken naar de juiste sleutel tot succes. Succes in de vorm van een fit uitziend lichaam, conditioneel in goede staat zijn en lekker en gezond in je vel zitten. Na vele sites te hebben bezocht en een hoop informatie te hebben vergaard bleek het allemaal voor mij niet te werken. Ik trainde soms vijf keer in de week, at zes keer per dag precies volgens de regels en het wilde maar niet lukken. Alcohol of snoepen was voor mij uit den boze. Gefrustreerd over het feit dat al die sites ook de nodige foto´s bevatten van datgeen wat jij graag wilt bereiken. Mijn ergste zorg was het afvallen want ondanks dat ik er altijd mee bezig was, wilde het afvallen maar niet lukken. Daarnaast had ik vaak buikklachten wat door de huisarts weggeschreven werd als prikkelbare darm.

Tijd voor verandering

Nadat ik op een gegeven moment genoeg tijd had besteed aan het uitzoeken bezocht ik een diëtist. Helaas voor mij ook zonder succes en ik kreeg te horen dat ik er maar mee moest leven omdat ook zij de sleutel tot succes niet had. Aangezien ik hier niet mee akkoord ging ben ik de boeken ingedoken. De boeken die niet gebaseerd zijn op de nieuwste lifestyles, dieet of fitnesshypes, want daar was ik klaar mee, maar gewoon wetenschappelijk onderbouwd. “Wat is nu echt waar en wat wil ons lichaam dat we nu echt eten. Wat is nu echt gezond en draagt bij tot een optimale conditie van je lichaam”.
Daar kwam ik achter toen ik mij echt ging verdiepen in de wereld van oervoeding maar ook in de werking van het lichaam en welke tekorten we de laatste jaren hebben opgebouwd. Daarnaast ging ik lezen over trainingen. Welke training past nu echt bij een gezond lichaam en waar heb ik het meeste profijt van in mijn dagelijks leven. Ik ging bewust eten en zodanig dat koken en eten bereiden een hobby van mij werd. Ik ging functioneel trainen en werd merkbaar fitter en sterker.

Meer over mijn verandering

De weegschaal maar vooral ook de foto´s bevestigden mijn verandering van leven. Ik ging van 98kg naar 78kg. Op mijn hoogtepunt bracht ik mijn vetpercentage terug van 26% naar 12%. Nadat ik steeds meer las over wat ons lichaam nu echt nodig heeft ging ik ook steeds enthousiaster worden over hoe voeding en een bepaalde leefwijze bij kan dragen aan je gezondheid. Ik kwam erachter hoe we met zijn allen de plank misslaan op het gebied van een gezond leven.

Bij familieleden paste ik mijn kennis toe en gaf ik advies ten behoeve van het voorkomen of genezen van een klacht. Ook hier behaalden we succes. Ik zag ook waar het fout ging doordat bepaalde familieleden veel bijwerkingen hadden van de vele medicijnen die ze moesten slikken. Ook bij die mensen gaf ik advies en ik zag dat ook deze mensen er profijt van hadden. Ik wilde hier meer mee doen en volgde bijeenkomsten van mensen die net zo enthousiast waren als ik maar daarnaast veel meer kennis hadden van voeding voor de mens en het optimaliseren van gezondheid.

Ik maakte in 2018 de keus de opleiding Orthomoleculair voedingsadviseur te gaan volgen. Ik leerde de basiskennis in het ontstaan van ziektebeelden en dit maakte mij nog nieuwsgieriger. Bepakt met de nodige kennis en enthousiasme ben ik vervolgens begonnen aan de opleiding Orthomoleculair Therapeut volgens de Klinische PNI. Beide opleidingen zijn door mij met goed gevolg afgerond en ik heb hiervoor de diploma’s in ontvangst mogen nemen.

In de toekomst zal ik mij verder gaan richten op bijpassende opleidingen en bijscholing die bij zullen dragen aan het optimaliseren van mijn kennis en het geven van een passend advies voor uw klacht. Ik wil graag mensen helpen en inspireren. Ik wil mensen laten zien hoe het lichaam werkt en hoe je moet eten en leven zoals de natuur het bedoeld heeft.

Neem daarom gerust contact met mij op via het contactformulier, zodat ik je kan helpen met het bouwen naar gezondheid!!