LEES MEER OVER DE VEELVOORKOMENDE KLACHTEN

Een van mijn succes verhalen is het verhaal van Rinus.

Een jongen van in de 40 met een aangeboren spierziekte. (myotone spierdystrofie). Het ziektebeeld is rot en zorgt ervoor dat langzamerhand het gewicht naar beneden gaat en de spiermassa minder wordt. Ik werd gevraagd of ik kon helpen en ze waren benieuwd of ik op voeding gebied iets kon betekenen. Er was al de nodige begeleiding vanuit diëtisten maar dit alles zorgde niet voor remming van het gewichtsverlies proces.

Ik ben begonnen met het lichaam voorzien van de broodnodige voedingsstoffen om zo de eerste tekorten weg te nemen. Daarnaast heb ik doelgericht het werkingsmechanisme omtrent metabolisme en spieren aangepakt. Eén ding wat ik wilde voorkomen was dat het lichaam spiermassa ging gebruiken als energie.

Na een traject van een aantal maanden met een enorme goede inzet van de patiënt zorgden we ervoor dat hij 5 kilo aan kwam in gewicht. Rinus blijft knap op gewicht en beschikt over extra energie om naar het werk te gaan. Ook al zal het ziektebeeld niet verdwijnen, het geeft maar weer aan hoe belangrijk het is om het lichaam op alle facetten te ondersteunen, zowel met voeding, leefstijl en aanvullende suppletie.

Van zwangere vrouw naar fitte mama

Een vrouw van 30 jaar, moeder van twee kinderen en 6 maanden geleden bevallen, wilde terugkeren naar een fysiek fit en gezond lijf. Daarnaast had ze twee bevallingen met keizersnede ondergaan waardoor haar buikspieren en heup en bekken gedeelte zwak was. Daarnaast was ze een aantal kilo’s aangekomen en wilde ze hulp bij zowel voeding als training.

Ik ben met haar aan de slag gegaan en heb de voeding aangepakt. Extra aandacht had ik voor het herstel van het lichaam aangezien ze kort geleden was bevallen. Ik heb de voeding hierop aangepast en tijdens de trainingen heb ik functioneel trainen toegepast met extra aandacht voor romp stabiliteit en versterking van het buikspier gedeelte. In een traject van 12 weken haalden we het onderstaande resultaat.

Herstel na Long covid

Vrouw, 38 jaar en moeder van twee kinderen kreeg Corona en vervolgens long covid. Ernstige mentale moeheid, slechte prikkelverwerking en totaal niet meer levenslustig. Daarnaast moesten ze gedwongen minder werken omdat ze het qua energie niet vol kon houden. Dit leidde ertoe dat ze twee uren per dag werkte. Tijdens een uitvoering van haar kinderen bij een gymles merkte ze dat ze dit geestelijk niet meer op kon brengen.

Eerst ben ik met haar aan de slag gegaan met voeding. Het lichaam geven waar het zo hard om vraagt en daarnaast alle factoren wegnemen die het Immuunsysteem chronisch activeert.

Dit zorgde voor de eerste resultaten en toen we de diepte in gingen, waarbij we met zowel voeding als suppletie het lichaam ondersteunden, merkte ze dat ze ging herstellen.

Nadat we stap voor stap de klachten hadden aangepakt, keerde deze vrouw volledig terug naar herstel.

Inmiddels heeft ze volledig haar werk hervat en kan ze haar kinderen weer zien sporten.

Hormonale disbalans en kinderwens

In mijn praktijk heb ik een vrouw van 40 mogen helpen bij haar klacht en tevens wens. Tijdens haar menstruatie periodes ondervond ze veel last van hormonale klachten. Daarnaast had ze nog een kinderwens maar had dit tot nu niet mogen lukken.

Het bleek dat ze enorme oestrogeen dominantie had en dit een van de oorzaken van de klacht was. Aangezien hier weer een werkingsmechanisme aan ten grondslag ligt hebben we die aangepakt.

Na een periode van een aantal consulten werden haar klachten minder en voelde ze zich energieker, helemaal rond haar menstruatie. Als een wonder kreeg ik op zekere hoogte ook het mooie nieuws dat ze zwanger was en inmiddels is ze een trotse moeder geworden.

Bijzonder om te zien dat door het positief beïnvloeden van de werking van je lichaam d.m.v. voeding en leefstijl de klacht wegneemt en het lichaam klaar is om nieuw leven op de wereld te zetten.