Overactief immuunsysteem

Ons lichaam maakt gebruik van lichaamssystemen die ons helpen ziekteverwekkers buiten de deur te houden. Eén van deze lichaamssystemen zijn onze lichaamsbarrières ( Huid, Darmen). Doorgaans zouden deze lichaamsbarrières dicht moeten zijn en optimaal functioneren maar door onze westerse leefstijl met veel stress, straling en het eten van verkeerde voeding raken deze doorlaatbaar, met een moeilijk woord hyperpermeabel.

De barrières houden niet alles tegen en rotzooi kan zo de bloedbaan in lekken. Hierdoor wordt een ander systeem geactiveerd en dat is het immuunsysteem. Het immuunsysteem zorgt voor een ontstekingsreactie. Aangezien er niet constant een hele hoge reactie afgegeven kan worden, omdat het lichaam dit niet aankan, wordt er een milde reactie afgegeven. Helaas wordt niet alle troep opgeruimd en zorgt voor een continu actief immuunsysteem. De oorzaak van veel ziektebeelden!!

Helaas merken we weinig van deze reacties en hebben dus niet door dat ons lichaam in onbalans is. Pas later, als we bepaalde klachten krijgen die niemand koppelt aan een chronisch actief immuunsysteem, worden we als het ware alsnog gewaarschuwd. Deze waarschuwing uit zich in veel ziektebeelden waaronder: Reumatische klachten, hart en vaatziekten, auto immuunziekten enz. Een andere leefstijl is essentieel voor het beëindigen van deze klachten.

Ik help u graag met het terugvinden van uw gezondheid en vertel u graag meer over dit verhaal.